Guide til de bedste kreditkort

Mit-kreditkort har fundet de bedste kreditkort, og lavet en sammenligning for at finde de bedste på markedet. Det bedste kort med største fordele vil være individuelt og bl.a. afhænge af behov og kortets vilkår. Derfor har vi lavet en overskuelig opstilling af markedets bedste kort i 2019. Teksten er opdateret i april 2019.

Vurdering af kreditkort – sådan har vi testet og vurderet hvem der er bedst

Kreditkort’ene er opstillet efter rangering. De kort der er testet med de største fordele står øverst. De kort med flest ulemper og færrest fordele står nederst.

Bank Norwegian Visa
Kreditgrænse
100.000 kr
Årsafgift
0 kr
Aldersgrænse
23 år
Rente
19,99 %
Svartid:
Straks
Kontanthævning
0 kr
   
British Airways World MasterCard
Kreditgrænse
150.000 kr
Årsafgift
295 kr
Aldersgrænse
18 år
Rente
16,98 – 22,8 %
Svartid:
Straks
Kontanthævning
1 % + 35 kr
   
Ikano Bank Visa
Kreditgrænse
50.000 kr
Årsafgift
0 kr
Aldersgrænse
18 år
Rente
13,9 %
Svartid:
Straks
Kontanthævning
2 % – min. 60 kr
   
AcceptCard Visa
Kreditgrænse
50.00 kr
Årsafgift
0 kr
Aldersgrænse
18 år
Rente
8,95 – 18,95 %
Svartid:
Straks
Kontanthævning
50 kr
   
Bank Norwegian Visa
Kreditgrænse: 100.000 kr
Årsafgift: 0 kr
Aldersgrænse: 23 år
Rente: 19,99 %
Svartid: Straks
British Airways World MasterCard
Kreditgrænse: 150.000 kr
Årsafgift: 295 kr
Aldersgrænse: 18 år
Rente: 16,98 – 22,8 %
Svartid: Straks
Kontanthævning: 1 % + 35 kr
Billedresultat for ikano bank
Kreditgrænse: 100.000 kr
Årsafgift: 0 kr
Aldersgrænse: 23 år
Rente: 19,99 %
Svartid: Straks
AcceptCard Visa
Kreditgrænse: 150.000 kr
Årsafgift: 295 kr
Aldersgrænse: 18 år
Rente: 16,98 – 22,8 %
Svartid: Straks
Kontanthævning: 1 % + 35 kr

Kreditkort – gratis lån med rentefrihed

Mange kreditkort giver omkostningsfrit mulighed for at låne penge i en begrænset periode. Hovedparten af kreditkort tilbyder afdragsfrihed i 45 dage – til en begrænset sum.

For at opnå størst mulig fordel af kreditkortet, uden at få udgifter, skal hele det lånte beløb tilbagebetales inden forefaldsdatoen – ikke blot minimumsbeløbet. Det resterende lånebeløb (minimumsbeløbet) vil der tilløbe renter på. Husk derfor at tilbagebetale hele det lånte beløb!

Bankkonto og kreditkort med bedste indlånsrenter på højrentekonto

Visse banker tilbyder faktisk høje indlånsrenter på en højrentekonto uden bindingskrav. Har du derfor penge på din bankkonto, så kan det godt betale sig at tjekke hvilke banker der tilbyder bankrenter højere end 0%. En indlånsrente på 0% er desværre tilfældet hos de fleste danske banker. Vi har fundet hvilke banker der tilbyder dig den bedste indlånsrente.

Hvilke forskellige kreditkort findes der?

I Danmark findes der mange forskellige kreditkort. Vi har valgt at fokusere på de kort der er billigst og bedst for dig som forbruger. Der findes bl.a. kreditkort og debitkort.

Kreditkort

Når du bruger dit kreditkort handler du på kredit. Det betyder at pengene ikke trækkes på din konto med det samme. Flere typer Mastercard trækker først pengene for dit køb 45 dage efter, og med rentefri kredit for hele perioden.

Debetkort 

Ved et debetkort trækkes pengene fra din konto med det samme, og du køber altså ikke på kredit. Dette er den store forskel fra kreditkortet.

Visa/Dankort

Visa/Dankort er det mest almindelige kreditkort og mest bruge kort i Danmark. Med over 3 millioner danske ejere er dette kort det klart mest brugte kort her i landet. Dankortet introduceres første gang i april 1983 i Danmark.

Visa/Dankort er faktisk en kombination af et kreditkort og et debetkort. Visa kort er et kreditkort. Et Dankort er et debetkort. Denne kombination passer godt til handel i danske og udenlandske butikker, og for folk der rejser til udlandet. Visakortet sikrer transaktionen fra udlandet eller udenlandske webshops, hvor der betales på kredit, og dankortet bruges ved handel i Danmark. Dette sikrer dig den billigste betaling. Betaling med et rent kreditkort uden en debetfunktion vil betyde højere gebyrer.

Af denne årsag kan det økonomisk ikke svarer sig at betale med Mastercard i danske butikker, da butikkerne har højere omkostninger ved at modtage betaling med et Mastercard. Den højere omkostning havner hos forbrugeren, hvis køb bliver dyrere i forhold til anvendelse af et Dankort.

Dankortet er helt uden gebyrer – altså et gebyrfrit kort. Dette skyldes Dankort-loven fra 2013, hvor dansk detailhandel, bankerne og NETS (tidl. PBS) indgik en aftale om fremtidssikring af betalinger med Dankortet. Dansk detailhandel skulle således dække et større og større beløb indtil 2018, hvor aftalen skulle være fuldt finansieret. Aftalen løber indtil 31.12.2019, hvorefter den skal opdateres og genforhandles.

Mastercard

Mastercard er blandt de mest anvendte og udbredte kreditkort på verdensplan. Det blev udviklet og grundlagt i 1967. Dengang hed det United California Bank. Siden har det indgået fusioner med andre kort udbydere bl.a. Eurocard. I dag har det hovedsæde i Purchase i New York i USA, hvor det ejes og administreres af det multinationale selskab Mastercard Worldwide.

Med over 25.000 finansielle institutioner, der udsteder Mastercard, og en endnu større skarre af kunder er det et meget velkendt kort hos de fleste forbrugere. I udlandet kan dette kort benyttes i de fleste lande, og på de fleste rejsedestinationer. Der er eksempler på steder hvor du kun kan benytte et Masterkort – selvom det er sjældent i dag. Derfor kan det være en fordel ved rejser til udlandet, at anskaffe sig både et Visa/Dankort og et Mastercard. Mastercard fås som både et kreditkort og et debitkort.

Norwegian. Ikano Bank osv.