Lunar Way anmeldelse

Lunar Way er et moderne alternativ til de traditionelle banker. Det er en dansk virksomhed, som tilbyder deres kunder en opsparingskonto med en flot rente og flere andre fordele. Selvom det er en forholdsvis ny service, er der allerede mere end 100.000 kunder tilmeldt. Her får du en anmeldelse af Lunar Way.

Fakta om Lunar Way

Lunar Way blev grundlagt i Aarhus i 2015. Det er en såkaldt banking-app, som tilbyder en banklignende service – selvom der dog er mange forskelle mellem Lunar Way og de almindelige banker. Teknisk set er Lunar Way en bank, da de fik officiel banklicens i august 2019.

Således har Lunar Way ingen fysiske filialer eller bankrådgivere. I stedet er det en applikation, som kunderne kan hente på mobilen, og al kontakt med organisationen fungerer derigennem. Det er mest en teknologisk nytænkning, der kan erstatte dele af de ting, som bankerne traditionelt har haft monopol på.

I øjeblikket tilbyder Lunar Way en budget- og opsparingskonto, hvor du kan få 2% i rente. Det koster ingenting at oprette sig hos Lunar Way, da de arbejder med et såkaldt freemium princip. Nogle grundlæggende ting er gratis, men samtidig er der ydelser, man skal betale for at få adgang til.

Anmeldelse af Lunar Way

Udover aktivitet i Danmark er Lunar Way også kommet til de andre nordiske lande. Meget tyder på, at Lunar Way har internationale ambitioner. Deres koncept kan potentielt blive en stor konkurrent til både traditionelle banker, men også til de andre moderne pengeapplikationer som N26 og Revolut.

Lunar Way er i øjeblikket partner med banken Nykredit, som de deler infrastruktur med. Ifølge deres egen hjemmeside er det et midlertidigt samarbejde, indtil Lunar Way får bygget en komplet bankstruktur op på egen hånd.

Sådan fungerer konceptet

Lunar Way tilbyder en række forskellige services. Deres primære produkt er en opsparingskonto, hvor du kan have penge stående. Den koster ingenting, og du har en del funktioner ved hånden. For eksempel får du et kontaktløst Visa kort, en banking app, samt mulighed for at lave kontooverførsler og betale regninger: Alt sammen gratis.

Størstedelen af de bankydelser, som den gennemsnitlige dansker har brug for i hverdagen, kan altså klares via Lunar Way og deres app. Men der er selvfølgelig enkelte begrænsninger, som adskiller Lunar Way fra de almindelige banker. Heriblandt personlig rådgivning, tilpassede lån og personlig investering, som endnu ikke kan lade sig gøre hos Lunar Way.

De grundlæggende ydelser er gratis, men Lunar Way har også andre produkter. Dem skal du købe dig til. For eksempel har de et Travel Card, der koster 200 kroner om året, hvor du slipper for gebyrer i udlandet, og hvor du lettere kan handle i udenlandske webshops. Du kan også tilkøbe en rejseforsikring: Her starter priserne ved bare 15 kroner om måneden.

Bruger du dit almindelige Lunar Way kort i udlandet eller i automater, der ikke tilhører Nykredit, kan der være gebyrer. Tjek selv oversigten hos Lunar Ways hjemmeside. Hvis du får overtræk på kontoen, eller hvis du ansøger om kredit, kan der være udlånsgebyrer og en moderat-høj rente.

Du behøver ikke at skifte bank for at bruge Lunar Way. Du kan fortsætte med at have en konto hos din nuværende bank og simpelthen bare bruge begge. Et af kravene for at få 2% i rente er dog, at din NemKonto er registreret til din Lunar Way-konto.

 

Fordele ved Lunar Way

Mange kunder er glade for Lunar Way, og det er åbenlyst, at der er nogle væsentlige fordele ved at være kunde hos dem. Her er en række eksempler på disse fordele:

 • Gratis bankkonto og kort
 • Høj rente på indestående
 • Gratis at hæve penge i Nykredit automater
 • Indskydergarantifonden dækker
 • Du kan tage visse lån via deres samarbejde med Basisbank og Nykredit
 • Ved tilkøb kan du få en billig rejseforsikring

Gode fordele som bestemt kan være til gavn for mange danskere. Især til dig der godt kan lide idéen om at have en konto mere end bare ét sted.

Ulemper ved Lunar Way

Lunar Way har altså nogle udmærkede fordele, men det er stadig ikke en perfekt løsning. Derfor følger der også nogle ulemper med. Her er nogle af de begrænsninger, som fortsat gør sig gældende hos Lunar Way:

 • Ingen personlig rådgivning eller service
 • Kundeservice foregår over chat
 • Renten dækker kun op til et bestemt beløb (se deres vilkår)
 • Du kan kunde sende penge til danske konti, ikke til udenlandske
 • Ingen kassekredit
 • Ingen store, tilpassede lån
 • Gebyr når du hæver penge i alle andre banker end Nykredit

Selvom Lunar Way har et stort potentiale – og endda mange fordele allerede – har de dog stadig nogle ting at arbejde på. Der er visse begrænsninger i deres koncept, og derfor kan de endnu ikke erstatte en traditionel bankkonto. I øjeblikket fungerer Lunar Way bedst i en komplementerende rolle til din almindelige bank.

Ideelt til rejser

Som med enhver anden service er der selvfølgelig en målgruppe, som konceptet særligt henvender sig til. I dette tilfælde er det folk der rejser meget. Hvis du skal ud at rejse, så er der nemlig ekstra gode grunde til at overveje Lunar Way.

Deres rejseforsikring er højdepunktet. Det er den billigste rejseforsikring på markedet lige nu, og selvom prisen afhænger af lidt forskellige faktorer, så starter prisen ved bare 15 kroner om måneden. Du kan tegne en rejseforsikring hos Lunar Way ved først at oprette din konto og senere tilkøbe denne ydelse.

Deres Travel Card (en form for kreditkort) byder også på nogle fordele, når du rejser i udlandet. Ingen gebyrer i Eurozonen, USA, Sverige og Norge, samt 0 kroner for valutaveksling i app’en.

Når det så er sagt, halter Lunar Way fortsat lidt efter Revolut på dette punkt. Rent økonomisk er der flere gebyrer når du benytter Lunar Way sammenlignet med Revolut. Desuden er Revolut mere praktisk, da det er nemmere at overføre penge til personer fra andre lande.

Relevant for virksomheder

Lunar Way har også en erhvervsservice, hvor virksomheder kan få en konto. Det er faktisk ret smart, for der er mange fordele. Du får et prepaid MasterCard uden ekstra gebyrer. Dokumenter kan gemmes i applikationen. Du kan endda integrere din Lunar Way app med regnskabssystemer som Billy og Dinero. Regninger kan betales i app’en, så langt hen af vejen dækker Lunar Way over de fleste ting, som forretningsejere har brug for. Især når det gælder selvstændige, der driver enkeltmandsvirksomhed.

Du skal betale for at få en virksomhedskonto hos Lunar Way, men det skal du næsten alle steder alligevel.

Det koster 199 kroner om måneden, eller 1.980 hvis du betaler for et helt år fra start. Den eneste åbenlyse ulempe er en -0,5% indlånsrente på alt indestående over 200.000 kroner. Lige nu egner Lunar Way sig altså bedst til små iværksættere, der ikke forventer at have mange hundrede tusinde kroner stående.

 

Konklusion

Lunar Way stiller et produkt til rådighed, som på mange måder er revolutionerende i Danmark. Deres koncept minder på nogle måder om Revolut og N26, der også har formået at forny visse bankrelaterede ydelser.

Der er ingen tvivl om, at Lunar Way er på vej frem, og at deres koncept formentligt vil møde stor popularitet i fremtiden. Det er smart at kunne styre det hele fra en app. Det er rart med en gratis bankkonto. Og det er nogle brugbare ekstra ydelser, som Lunar Way også stiller til rådighed.

Lunar Way er bestemt værd at prøve, hvis du er interesseret i at have en bankkonto, som kan styres udelukkende fra mobilen. Lunar Way er endnu ikke en service, der kan erstatte en traditionel bankkonto helt og holdent, men det er et skridt i en ny retning, og en konto hos dem kan være et ganske godt supplement til din almindelige konto.