Lunar Way anmeldelse

Hvis du skal investere i aktier for første gang, er det ikke sikkert, at du ved, hvordan du skal bære dig ad med det. Er det første gang, er det ikke sikkert, at du har nemt ved det. Derfor er der også mange, der ender med at droppe det igen, fordi de ikke ved, hvordan man egentlig kan investere sine penge i aktier.

Hos Lunar er de godt klar over, at dette er tilfældet. Derfor har de også besluttet at gøre noget ved det. Selv hvis du ikke har prøvet at investere i aktier før, kan du være helt sikker på, at det er noget du kan finde ud af. Vil du gerne give dig selv den lettest mulige start på aktieinvestering, er dette et oplagt valg.

Det er langt fra alle, der tror på, at det er så let, at alle kan finde ud af det. De bliver dog nemt overbevist om det modsatte, når de selv prøver det. Derfor er det ikke noget du selv skal tøve med at kaste dig ud i, hvis du har i sinde at begynde at investere hele eller dele af din opsparing i aktier.

Hvordan kommer jeg i gang med at investere i aktier via Lunar?

Som der også er givet udtryk for herover, er det ikke specielt svært at investere i aktier via Lunar Invest. Det kræver dog, at du først er blevet godkendt af Saxo Bank, der er deres samarbejdspartner på dette punkt. Hvis du først er blevet godkendt til dette, kan du selvfølgelig handle løs, som du selv ønsker.

Når du er logget ind på Lunar, skal du derfor starte med at ansøge om at få en investeringskonto. Det gør du ved at klikke på sektionen ”Produkter”. Når du har lavet din ansøgning, kan der gå op til tre bankdage, før du får svar på den. Det er dog de færreste, der ikke får godkendt deres ansøgning til en sådan konto.

Efter at være blevet godkendt, kan du nu få lov til at overføre penge fra bankkonto til investeringskonto. Det kan du let gøre i deres app, hvor du kan overføre penge direkte fra din Lunar-konto. Når du har gjort dette, er du faktisk klar til at gå i gang med at investere og handle.

Hvordan laver jeg mine investeringer?

Nu er du – som sagt – klar til at gå i gang med at handle med aktier via deres app. Du betaler 19 kr. i kurtage pr. handel op til 50.000 kr. Desuden skal du også betale et vekslingsgebyr på 0,5 %, hvis der er tale om en udenlandsk handel. Derfor kan det sjældent betale at investere for helt små beløb via Lunar Invest.

Hvis du laver en handel på mere end 50.000 kr., skal du betale 0,1 % af beløbet i kurtage. Vær opmærksom på, at det både tælles som en handel, når du køber og sælger. Derfor er det en god idé, at du i højere grad bruger det til at lave langsigtede investering, frem for at lave små og hyppige handler via det.

Der skal derfor ikke være nogen tvivl om, at det er let at komme i gang med at investere i aktier, hvis du gør brug af Lunar Invest. Faktisk er det så enkelt, at du efter et par enkelte handler vil have det i håndleddet. Du skal derfor ikke bekymre dig for, om det noget, du selv kan finde ud af at gøre.

I og med, at det er nemt, kan du også bruge din tid på at finde gode aktier, frem for at finde ud af, hvordan de rent praktisk får lavet investeringen. I Lunars app er der nemlig blot tale om et par klik, hvorefter du har lavet din aktieinvestering.

Lunar gør det lettere at spare op

Der er mange, der kender til, at de ikke har helt så let ved at spare op. Hvis du er en af dem, vil du naturligvis gerne vide, hvordan du skal bære dig ad med det. I et sådant tilfælde vil du også kunne få gavn af Lunar, da de gør det muligt at sætte mål for, hvad du vil spare op til, og hvor meget du vil spare op.

I den nederste menu kan du nemt tilgå dine mål. Det er dig selv, der laver dem, så det er op til dig selv, hvad de skal være. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er en rigtig god måde at spare op på. Det er dog i høj grad noget, der gør sig gældende, hvis du føler, at du har svært ved det.

Når du tilgår dine mål for første gang, er der allerede give nogle eksempler på, hvad du kan spare op til. Som der også er givet udtryk for herover, er det dog helt op til dig selv, hvad du gerne vil spare op til. Derfor kan du frit sætte dine egne mål – og det er en rigtig god idé, at du gør brug af dette!

Du kan tilknytte billeder af dit mål

En af de klare fordele ved at gøre brug af deres mål er, at det er muligt at tilknytte et billede af det, som du ønsker at spare op efter. Ved at du kan se, hvad du sigter efter, er det også lettere at skrabe penge sammen. Derfor er der også markant bedre chancer for, at du faktisk når i mål med din opsparing.

Dertil er det også værd at tilføje, at deres forbrugsoversigt er med til at gøre det lettere at skabe et overblik over din økonomi. Har du et bedre overblik, er det også lettere at sætte penge til side til en opsparing. Dette er blot endnu et punkt, hvor Lunar viser, at de kan hjælpe dig med at administrere din økonomi og spare op.

Du kan selv vælge, om du ønsker at lave en fast overførsel til din opsparing, eller om du selv vil overføre til den, når du føler, at der er overskud til det.

Gå til Lunar Way her

 

Fordele ved Lunar Way

Mange kunder er glade for Lunar Way, og det er åbenlyst, at der er nogle væsentlige fordele ved at være kunde hos dem. Her er en række eksempler på disse fordele:

 • Gratis bankkonto og kort
 • Høj rente på indestående
 • Gratis at hæve penge i Nykredit automater
 • Indskydergarantifonden dækker
 • Du kan tage visse lån via deres samarbejde med Basisbank og Nykredit
 • Ved tilkøb kan du få en billig rejseforsikring

Gode fordele som bestemt kan være til gavn for mange danskere. Især til dig der godt kan lide idéen om at have en konto mere end bare ét sted.

Ulemper ved Lunar Way

Lunar Way har altså nogle udmærkede fordele, men det er stadig ikke en perfekt løsning. Derfor følger der også nogle ulemper med. Her er nogle af de begrænsninger, som fortsat gør sig gældende hos Lunar Way:

 • Ingen personlig rådgivning eller service
 • Kundeservice foregår over chat
 • Renten dækker kun op til et bestemt beløb (se deres vilkår)
 • Du kan kunde sende penge til danske konti, ikke til udenlandske
 • Ingen kassekredit
 • Ingen store, tilpassede lån
 • Gebyr når du hæver penge i alle andre banker end Nykredit

Selvom Lunar Way har et stort potentiale – og endda mange fordele allerede – har de dog stadig nogle ting at arbejde på. Der er visse begrænsninger i deres koncept, og derfor kan de endnu ikke erstatte en traditionel bankkonto. I øjeblikket fungerer Lunar Way bedst i en komplementerende rolle til din almindelige bank.

Ideelt til rejser

Som med enhver anden service er der selvfølgelig en målgruppe, som konceptet særligt henvender sig til. I dette tilfælde er det folk der rejser meget. Hvis du skal ud at rejse, så er der nemlig ekstra gode grunde til at overveje Lunar Way.

Deres rejseforsikring er højdepunktet. Det er den billigste rejseforsikring på markedet lige nu, og selvom prisen afhænger af lidt forskellige faktorer, så starter prisen ved bare 15 kroner om måneden. Du kan tegne en rejseforsikring hos Lunar Way ved først at oprette din konto og senere tilkøbe denne ydelse.

Deres Travel Card (en form for kreditkort) byder også på nogle fordele, når du rejser i udlandet. Ingen gebyrer i Eurozonen, USA, Sverige og Norge, samt 0 kroner for valutaveksling i app’en.

Når det så er sagt, halter Lunar Way fortsat lidt efter Revolut på dette punkt. Rent økonomisk er der flere gebyrer når du benytter Lunar Way sammenlignet med Revolut. Desuden er Revolut mere praktisk, da det er nemmere at overføre penge til personer fra andre lande.

Relevant for virksomheder

Lunar Way har også en erhvervsservice, hvor virksomheder kan få en konto. Det er faktisk ret smart, for der er mange fordele. Du får et prepaid MasterCard uden ekstra gebyrer. Dokumenter kan gemmes i applikationen. Du kan endda integrere din Lunar Way app med regnskabssystemer som Billy og Dinero. Regninger kan betales i app’en, så langt hen af vejen dækker Lunar Way over de fleste ting, som forretningsejere har brug for. Især når det gælder selvstændige, der driver enkeltmandsvirksomhed.

Du skal betale for at få en virksomhedskonto hos Lunar Way, men det skal du næsten alle steder alligevel.

Det koster 199 kroner om måneden, eller 1.980 hvis du betaler for et helt år fra start. Den eneste åbenlyse ulempe er en -0,5% indlånsrente på alt indestående over 200.000 kroner. Lige nu egner Lunar Way sig altså bedst til små iværksættere, der ikke forventer at have mange hundrede tusinde kroner stående.

Gå til Lunar Way her

 

Konklusion

Lunar Way stiller et produkt til rådighed, som på mange måder er revolutionerende i Danmark. Deres koncept minder på nogle måder om Revolut og N26, der også har formået at forny visse bankrelaterede ydelser.

Der er ingen tvivl om, at Lunar Way er på vej frem, og at deres koncept formentligt vil møde stor popularitet i fremtiden. Det er smart at kunne styre det hele fra en app. Det er rart med en gratis bankkonto. Og det er nogle brugbare ekstra ydelser, som Lunar Way også stiller til rådighed.

Lunar Way er bestemt værd at prøve, hvis du er interesseret i at have en bankkonto, som kan styres udelukkende fra mobilen. Lunar Way er endnu ikke en service, der kan erstatte en traditionel bankkonto helt og holdent, men det er et skridt i en ny retning, og en konto hos dem kan være et ganske godt supplement til din almindelige konto.