Hvis du er interesseret i at lave din egen hjemmeside, uden at være specielt teknisk dygtig selv, så vil nedenstående højst sandsynligt være interessant for dig. Vi kender til problemstillingen, og derfor har vi i dagens artikel forsøgt at udarbejde en mini-guide til, hvordan du selv kommer billigt i gang med at lave din egen hjemmeside.

Der findes mange tjenester derude, som tilbyder dig, at du selv kan bygge en hjemmeside. I vores optik bliver det dog hurtigt uprofessionelt, hvis ikke du har dit eget domæne. Derfor vil vi i det nedenstående tage udgangspunkt i, at du skal have dit eget domænenavn samt eget webhotel.

Du skal først og fremmest vælge webhotel

Når du skal vælge et webhotel, så bør du have særligt fokus på følgende:

  • Hastigheden
  • Prisen
  • Hvor nemt er det at administrere?
  • Har du mulighed for nemt at installere WordPress eller andre CMS-systemer?
  • Kan du få din egen mail tilknyttet dit domæne?

Ovenstående er ofte de steder, hvor forskellige webhoteller adskiller sig fra hinanden. Et af de populære webhoteller er Simply, og du kan med fordel benytte dig af en Simply rabatkode, hvis valget falder på dét hostingfirma.

Hvilket CMS-system skal din hjemmeside køre på?

Dette kan være et svært spørgsmål at svare på, hvis ikke man er så teknisk anlagt. Den generelle anbefaling er dog, at man vælger en WordPress-løsning, hvis man ønsker en vedvarende CMS-løsning, der skal kunne skaleres.

Til WordPress kan du få en masse themes, som fungerer efter ”drag-and-drop”-princippet. Med andre ord skal du ikke være teknisk anlagt for selv at kunne designe mere eller mindre hele din hjemmeside. Disse themes kommer dog også med nogle ulemper, som du nok ikke bekymrer dig så meget om, hvis du blot vil i gang. Skal du dog have SEO og sidens hastighed in mente fra start af, så anbefales det at rådføre sig hos en WordPress-ekspert, da ”drag-and-drop”-løsninger ofte kan være meget tunge.

Skal du have din egen e-mailadresse?

For mange mennesker er det vigtigt, at de kan have deres egen e-mailadresse tilknyttet domænet. Er det også et ønske dig for, så skal du sørge for at vælge et webhotel, der tilbyder dette.

Vælger du at benytte dig af en Simply rabatkode, så vil du kunne oprette e-mails ganske nemt.

Få taget nogle gode billeder

En hjemmeside er ikke meget værd uden flotte billeder. Selv en rigtig lækker hjemmeside kan se kedelig ud, hvis ikke der er blevet kælet for billederne og det generelle content, der ligger derpå. Derfor anbefales det, at du investerer lidt i at få taget nogle billeder, der kan være med til at løfte hjemmesiden op til et nyt niveau.

Tekstmaterialet er naturligvis også alfa og omega. Er du ikke selv skarp på at udarbejde tekster, så kan det med fordel outsources.

Slutteligt bør man ikke undervurdere vigtigheden af at have videomateriale på sin hjemmeside. Skal du eksempelvis sælge dine timer som konsulent, så kan der være stor vinding i at have udarbejdet nogle videoer, hvor du fortæller lidt om dig selv, dine egenskaber og hvordan du arbejder med dit felt.

Vi håber, at du har kunnet benytte dig af ovenstående tips.