Danskerne elsker at shoppe online, fordi det er så dejlig nemt. Man sparer turen ned i den fysiske butik, og derudover kan man snildt sammenligne priser på kryds og tværs af forskellige forhandlere. Men vidste du, at der faktisk er et par helt grundlæggende og simple tricks til at shoppe billigere på nettet? Der er jo ingen grund til at betale mere end højst nødvendigt – selv ikke for dit drømmeprodukt!

Rabatkuponer

De fleste associerer måske rabatkoder med noget, man kun får ved refundering af en vare. Det kan være ved ombooking eller ombytning. Men faktisk boomer nettet med rabatkoder, som den kyndige virtuelle shopper kan erhverve sig på forskellige måder. Generelt kan du støde på dem når:

  • Du uforpligtende melder dig til et af butikkens loyalitetsprogrammer.
  • Du opsøger nogle af de kendte danske rabatsider.
  • Du abonnerer på udvalgte nyhedsbreve.
  • Du er medlem af forskellige netværk på sociale medier.

Rabatkuponer bruges til at nedsætte prisen på køb af et produkt. Nogle gange vil de være meget eksklusive, og andre gange ikke så meget. Du kan sagtens spare en 10-15 procent på en god dag ved blot at taste koden ind ved køb. Rabatten opgøres typisk på to måder:

  • Som en procentvis besparelse.
  • Som en prisbesparelse i danske kroner.

Udsalg og gode tilbud

Januarudsalg og Black Friday. Det kender de fleste til. Men fuldstændig ligesom butikkerne på strøget, så holdes der også udsalg online. Udsalgene kan både ske i forbindelse med mærkedage, konjunktursvingninger i økonomien eller sæsonskift. Fordelen ved at handle online er, at du kan søge dig frem til flere forskellige forhandlere og hurtigt sammenligne priser på det samme produkt. Mange af de store virksomheder som ILVA eller Elgiganten har populære mærker, der er nedsat på skift, hvis man finder dem på det rette tidspunkt. Her kan du altså spare flere tusinde kroner uden at gå ned på kvalitet!

Nogle butikker holder kampagner eller udsalg og annoncerer det både før og under. Det kan derfor godt betale sig at følge dem på sociale medier eller generelt holde et vågent øje med hjemmesiden. For at finde frem til de ekstra gode tilbud kan du bruge søgefiltre og kigge efter mærkater på hjemmesiden. Mange markerer deres ”bedste tilbud” og ”største besparelser”, så den prisbevidste køber nemmere kan navigere.

Slå til på det rette tidspunkt

En sidste ting du kan gøre er at være taktisk og vælge dit købstidspunkt med omhu. Tænk over, hvornår forhandlerne gerne vil ”af med deres ting”. Nærmer foråret sig, er der måske et par lækre vinterstøvler i høj kvalitet til billige penge. Skal du købe en rejse, kan du slå til kort tid før og komme på et afbud til et femstjerners hotel i Egypten. Et produkts værdi afhænger altid af, hvornår det er in sæsonmæssigt, hvordan markedet ser ud, og om der er nyt på vej. Kender du spillets regler, kan du score et godt produkt til billige penge. Og vel at mærke et, som du personligt kan have glæde af i mange år frem!