At få nye ting er noget mange mennesker godt kan lide. Det gode ved at få nye ting er at man tit gør det nemmere for en selv at leve. Hvis man får en ny computer, så er det også tit fordi ens nuværende er for gammel. Hvis de bliver for gamle, kan de nemlig godt blive meget langsomme. Dette er ikke noget man gider når man sidder og spiller computer. Førhen var det lidt dyrt at købe en MacBook, men nu kan man få den på afbetaling.

Fordele og ulemper

Der er nogle fordele og nogle ulemper ved at købe en Macbook på afbetaling. Den klare fordel er at man får den lige nu og her. Dette kan være meget rart hvis man slet ikke har nogen computer og man gerne vil have den hurtigst muligt. Her behøver man ikke at spare op, men kan bare betale over flere gange.
Der er også en fordel i, at man ikke kommer til at bruge de penge man sparer op. Hvis man sparer rigtigt mange penge op, så kan det godt være meget fristende at bruge dem, men hvis man køber den på afbetaling, så er der ikke nogen af de penge man kan tage.
Ulempen ved at gøre dette er at det tit bliver en del dyrere at købe genstanden. Det kan være at det kommer til at koste måske 2.000 kroner mere ved at købe den på afbetaling. Dette skal man klart vide hvis man tænker over at gøre dette. Der er også en anden ulempe der hedder at man kan risikere at komme i et gælds hjul. Hvis man ikke er sikker på man kan betale hver måned, så kan det godt blive rigtigt dyrt for en. Måske går det ud over ens madbudget eller måske betaler man slet ikke. Så vil man blive opkrævet af et inkasso firma og de er dyre at leje med.

Ting at tænke over

Når man køber noget der er dyrt, så er der tit mange ting at tænke over. Her er det også en god idé at lave en beslutning der er velovervejet og ikke bare noget man lige har fundet på. Man burde også kigge på sin økonomi først. Hvis man vil købe ting på afbetaling, er det tit en god idé at se frem i tiden. Tænke om genstanden vil være det værd hvis man skal betale 300 kroner de næste 10 år. Vil genstanden stadig være lige så godt et køb efter 10 år når den er betalt ud? Mange gange kan man gøre så afbetalingen ikke tager så lang tid. Hvis dette er muligt for ens budget, så er det en rigtigt god idé at gøre dette. Der er som sagt rigtigt mange ting at tænke over, men at købe på afbetaling er slet ikke nogen dum idé hvis man bare har styr på sin økonomi. Køber man den fordi man ingen penge har, så er dette ikke en særligt god idé og burde nok undgås.