Netdating er blevet et kæmpe marked de seneste 10 år, og det er der god grund til. Ud over at mange datingsider er gratis, så er det lettilgængelige, og du har altid mulighed for at opgradere med et medlemskab, så du kan få flere fordele.
Datingsider og -apps lever selvfølgelig primært af medlemskaber, så de ikke behøver at vise reklamer, men der er faktisk mulighed for at spare penge selv på datingsider.
Men hvad så? Hvorfor skulle du overhovedet investere i en profil på en datingside, når du kan få en gratis? Jo, der er faktisk flere grunde…

Flere muligheder på virtuelt plan

På nettet kan du møde mange flere mennesker, end du kan i dit lokalområde. Hvis du ikke har behov for at finde én, der bor lige rundt om hjørnet, kan du i princippet komme i kontakt med singler i hele verden!
Datingsider har desuden forskellige specialer. Der er dem, der er mere generelle, bl.a. Tinder og Dating.dk, men også nogle, der har fokusområder. Du kan se denne anmeldelse af Partnermedniveau – her er over halvdelen af brugerne akademikere, men der er også datingsider, der specialiserer sig i landmænd, hundeavlere eller togentusiaster!
På online datingsider er det desuden ofte nemmere at finde nogen, hvis du ikke er heteroseksuel. Du kan angive din seksualitet eller finde en side, der fokuserer på lige netop din orientering.

Farvel til usikkerhederne!

Hvis du er genert, kan dating være grænseoverskridende. Når du sidder med din mobil eller til computer, kan du dog tage en dyb indånding og formulere dig, uden at nogen forventer et omgående svar.
Så længe du altid holder en god tone, er det ofte nemmere at være ærlig over for folk på nettet. Der er ingen forventninger om øjenkontakt, og du har mere tid til at tænke over, hvad du vil sige. Ingen siger desuden, at et match og en chat er ensbetydende med et fysisk møde: Nogle gange tager det lidt tid, før der kommer én, du gerne vil se i den virkelige verden.
Du kan tage dig bedre tid med dating på nettet, og går alt galt, kan du tage en pause.

Du kan altid tage en pause

Selvom du melder dig ind på en datingapp eller -side, så kan du altid holde en pause. Du kan sætte dit medlemskab på pause eller sætte din profil til inaktiv. Så får du ingen notifikationer, men du behøver heller ikke at slette appen.
Dating kan være hårdt, og det er godt at kunne tage en pause, når du har behovet. På nettet kan du også blokere folk, du ikke vil snakke med, og anmelde andre, hvis de opfører sig upassende.
Når du opgraderer din profil og begynder at betale, vil du få flere muligheder alt efter hvilken side eller app, du bruger. Nogle sider fungerer næsten kun, hvis du betaler, mens andre sagtens kan køre uden et medlemskab – ofte kan du så bare ikke se, hvem der ”synes godt om” dig, før I matcher.