Skal du i gang med at bygge hus, have lavet en tilbygning eller måske renoveret din nuværende bolig. Det kan være svært at gennemskue, hvilket firma der er bedst og billigst at alliere sig med, hvis man for eksempel skal have lavet en vandskuring af hus eller en anden slags facaderenovering. Læs med her, hvor du får 5 gode tips til, hvordan du kan spare penge, når du skal finde din håndværker til opgaven.

Beskriv din opgave i detaljer

Brug tid på at beskrive den opgave du skal have lavet, du kan med fordel allerede her, skrive de punkter ned, som du selv står får. Det giver håndværkerne det bedste udgangspunkt for at kunne give dig et objektivt tilbud, hvor der ikke senere i forløbet kan opstå uenighed omkring, hvad opgaven indeholder. Derfor kan du næsten ikke forberede dig for godt eller have for mange detaljer med.

Få flere tilbud på din opgave

Du bør indhente flere tilbud på opgaven, men heller ikke alt for mange, for så bliver du bare forvirret. Tre tilbud bør være nok, for at du kan danne dig et overblik over, hvilket tilbud du vil benytte. Vær opmærksom på, hvilke ting er med i tilbuddet, som for eksempel bortskaffelse af affald og leje af maskiner, da det har stor betydning for den endelige pris.

Er det en opgave der indbefatter flere forskellige håndværkergrupper, som murermester, VVS og elektriker, kan du med fordel lade for eksempel murerfirmaet stå for entreprisen, så du ikke skal indhente tilbud fra flere håndværkere.

Det kan være fint at lave en lille tjekliste, så du er sikker på, at tilbuddene er sammenlignelige.

Brug en lokal håndværker

Du skal vælge en håndværker, der er vant til at arbejde i dit område. Det er en fordel og en besparelse på mange områder, hvis du vælger et lokalt firma til din område. Der er ingen fordyrende transport af mandskab og materiel eller forsinkelser i forhold til trafik eller vejrlig.

Fordelen ved et lokalt firma er også, at de kender området og de regler og regulativer, der er i områdets forskellige lokalplaner. De kender også til de forskellige områders byggestil og er ofte helt klar over, hvad du må og ikke må, i forhold til den gældende lokalplan.

Find selv dine materialer

Gå på jagt efter gode tilbud, udsalg eller restpartier på de materialer, der skal bruges til din opgave. Det kan være klinker, fliser eller gulve. Her har du nemlig mulighed for at spare rigtig mange penge, ved at købe når prisen er lav. På den måde er det heller ikke et spørgsmål om at gå på kompromis med kvaliteten af materialerne, men blot at undersøge markedet for de gode priser. Husk at være i god til, eller i hvert fald have styr på leveringstiden på dine materialer, så du er sikker på at de når frem i tide.

Lav det, du selv kan lave

Skal du for eksempel have et tilbud på nye fuger i din murede facade, kan du spare mange penge, hvis du selv står for udkradsning af de eksisterende fuger. Hvis du skal have opfrisket din vandskuring af hus, kan du selv stå for at gennemgå facaden for afskalning og på den måde spare udgifterne til det. Der er faktisk rigtig mange måder, hvorpå din forberedelse kan spare dig penge.

Som du ser er der masser af penge at spare, når du skal finde den rette håndværker til din opgave. Sørg for, at benytte et firma, der kan give dig et gratis og uforbindende tilbud og som benytter en byggeleder, som er din faste kontaktperson. Det giver en meget lettere og klar kommunikation, hvor du undgår misforståelser. Det er alfa og omega for den gode oplevelse.