Som aktieinvestor er det vigtigt fra tid til anden at se sin investeringsstrategi igennem. Det gælder uanset, om du er privatinvestor eller professionel. Og for dig, der er privatinvestor, er det afgørende at stille dig selv de rette spørgsmål. Et af de spørgsmål bør lyde: ”Investerer du i udenlandske aktier?”. Og er svaret på spørgsmålet nej, bør det næste spørgsmål være et rungende ”Hvorfor ikke?”.

Undgå at blive begrænset i dine investeringer

En stor del af de danske privatinvestorer holder sig konsekvent til det danske aktiemarked, når de investerer i aktier. Nogle går endda så langt som til kun at investere i danske børskendisser som Danske Bank, Novo Nordisk, Vestas, Mærsk og lignende sværvægtere i på Københavns Fondsbørs.

Der er i og for sig ikke noget galt i udelukkende at investere i danske børsnoterede aktier. Det er blot vigtigt, at du på forhånd har gjort dig det klart, at du ved kun at investere i danske aktier opsætter en række begrænsninger for dig selv, som du ikke behøver at opsætte.

Den første og mest iøjnefaldende begrænsning er antallet af virksomheder, du kan investere i. Ifølge Nasdaq Nordic er der blot 157 selskaber noteret på fondsbørsen i København. Begrænser du dine investeringer til det danske marked, har du dermed kun 157 valgmuligheder. Dette tal skal ses i forhold til de mange tusinde muligheder, du vil have, hvis du spreder din aktiehandel udover resten af verden; eller i det mindste supplerer med andre markeder.

Flere aktier, flere muligheder

Når du har flere aktier at vælge imellem, har du automatisk flere muligheder for at finde frem til attraktive investeringer. Det kan f.eks. være, at du er interesseret i en specifik sektor. Ved kun at købe danske aktier har du kun nogle få selskaber at vælge imellem indenfor denne sektor, og du kan endda risikere, at den pågældende sektor slet ikke er repræsenteret på det danske marked.

Et eksempel kunne være, at du har en fidus til sociale medier, og at du tror udviklingen indenfor disse medier udgør en attraktiv investering. Problemet er så, at der ikke er sociale medier på den københavnske fondsbørs. Begrænser du dig til danske aktier, har du dermed ikke mulighed for at investere i aktier i den sektor, du er interesseret i. Og sociale medier er blot ét eksempel; det samme gør sig gældende indenfor biler, mobilproducenter og et hav af andre sektorer.

Derfor giver det heller ingen mening at begrænse dine investeringer til Danmark. Tænk over det næste gang, du skal investere i aktier. Kig ud over landegrænserne – så er mulighederne for at finde attraktive investeringer langt større!