I dag findes der et utal af investeringsmuligheder. Der kan investeres i bl.a. aktier, obligationer, cryptovaluta og guld, ligesom det er muligt at investere i fast ejendom. Sidstnævnte investeringstype – ejendomsinvestering – praktiseres i stor stil i disse år.

Går du også med tanker om at investere hele eller dele af din formue i ejendomme, så skal du ikke nødvendigvis kun kigge på det danske boligmarked. Der er også gode investeringsmuligheder i udlandet.
For tiden er det især lande som Spanien, Frankrig, Grækenland og Tyrkiet, der står i høj kurs, når der skal handles ejendom(me) i udlandet. Ikke alle ser dog deres boligkøb som en investering. Uanset hvad er det en fordel at vide, hvordan man kan spare penge på boligkøbet i udlandet.

#1 Alliér dig med en lokal (og troværdig) ejendomsmægler

Skal du gøre dig forhåbninger om at finde den bedst mulige bolig til den bedst mulige pris, så kan vi kun opfordre dig til at hyre en lokal ejendomsmægler. Du har nemlig brug for en rådgiver med et stort lokalkendskab, som dels vil kunne belyse mulighederne for dig og dels kan sikre, at du ikke køber katten i sækken.
Inden du kontakter en ejendomsmægler i det land, den by eller det område du kigger i, kan du evt. selv lige udforske mulighederne. Ønsker du f.eks. at købe bolig på Costa del Sol, så kan du via bolig-sydspanien.dk finde en lang liste over lejligheder og huse til salg på Costa del Sol. Du finder bl.a. skønne boliger i Fuengirola, Marbella, Malaga og mange andre populære områder.

#2 Virk ikke desperat

Uanset hvor meget du gerne vil købe et hus i f.eks. Spanien eller Frankrig, så er det alfa og omega, at du ikke virker desperat. Jo mere desperat du virker, desto sværere bliver det nemlig at få et ordentligt afslag. Derfor kan du med fordel dæmpe dine købssignaler – dermed ikke sagt, at du skal virke fuldstændig uinteresseret, hvis du rent faktisk er interesseret i den pågældende bolig.
Med andre ord skal du slå koldt vand i blodet og ikke gøre noget forhastet. Du skal i samme ombæring overveje grundigt, om boligen indfrier alle dine ønsker, eller om der findes bedre alternativer i samme prisleje.

#3 Undersøg finansieringsmulighederne grundigt

Hvor dyrt dit boligkøb bliver afhænger ikke kun af prisen på selve boligen. Det afhænger selvfølgelig også af omkostningerne til finansieringen.
Først og fremmest vil det være en fordel, hvis du selv kan lægge en stor sum penge, som f.eks. kunne stamme fra salg af din forhenværende bolig i Danmark. Ønsker du at beholde din danske bolig, så kan du med fordel undersøge, om du har mulighed for at låne i boligens friværdi.
Kan du lægge 20 % i udbetaling, så slipper du for at låne i banken og kan derved nøjes med at optage et realkreditlån. Du kan dermed låne rigtig billigt, hvis du altså kan blive kreditgodkendt, og hvis långiver synes, at det er klogt at investere i fast ejendom i udlandet.